10 motive sa alegi un city break la Paris

Parisul capitala Frantei, numit si orasul luminilor, reprezinta un loc cu multe lucruri de explorat. Pe langa aerul boem-romantic pentru care este renumit, acesta este o metropola ce prezinta si locuri cu o puternica incarcatura istorica si culturala. Cu toate acestea Parisul, nu este destinat doar indragostitilor sau artistilor, ci bineinteles poate fi incadrat si in lista persoanelor carora le place distractia.

Mai jos o sa-ti enumar 10 motive pentru care se merita sa alegi un city break la Paris:

City Break Paris

1. Shopping

Parisul este considerat capitala modei, iar in fiecare an are loc celebra saptamana a modei unde principalele branduri de lux de imbracaminte prezinta colectiile „haute couture” sau „pret-a-porter”, colectii ce vor dicta viitoarele tendinte de imbracaminte. Pe langa renumitele branduri, in zona Montmartre sunt numeroase stradute unde se gasesc boutique-uri dragute cu preturi acceptabile.

2. Muzeul Luvru

Un bun prilej de imbogatire a culturii generale, unul dintre cele mai vizitate si renumite muzee din lume gazduieste peste 6000 de opere de arta, chiar din cele mai vestite din lume. Intrigantele opere ale lui Leonardo da Vinci , renascentismul, Egiptul antic, umanismul lumii grecesti sunt doar cateva motive pentru care merita vizitat muzeul.

3. Turnul Eiffel

Emblema orasului Paris, inaugurat la 31 martie 1889, prezinta o verede panoramica de la ultimul nivel de neuitat de unde se poate vedea orasul in toata splendoarea lui.

4. Disneyland

Visul oricarui copil, merita incercat indiferent de varsta. Va garantam ca la sfarsitul zilei si cei mari vor avea acelasi sentiment de bucurie. Spiritul de aventura poate fi activat in acest loc cu foarte mare usurinta.

5. Cartierul Pictorilor

Situat pe o colina, in cartierul Montmartre este un simbol cultural al Parisului. Pictorii talentati isi intind sevaletele pe trotuare si incearca sa castige un ban pictand pe loc fetele turistilor veniti sa incerce aventura Parisului.

6. Versailles – Castelul regilor

Inca de la intrare simti apasarea si rafinamentul vremurilor trecute. Chiar daca nu va pasioneaza muzeele, arta, istoria sau arhitectura, merita sa vizitati Castelul Versailles, macar pentru maretia gradinilor si a parcului care inconjoara acest domeniu imens si pentru a admira una din cele mai bogate suburbii ale Parisului.

7. Cafenelele si gastronomia

Unul dintre celebrele concepte pariziene este cel al cafenelelor stradale, asezate pe trotuare, ce servesc la orice ora din zi celebrul croissant. Daca doriti sa incercati bucataria autentic frantuzeasca va recomandam restaurantele mici, de cartier, cu traditie, care-si imbie turistii cu delicatesele culinare si cu o atmosfera prietenoasa si boema, specific frantuzeasca.

8. Bulevardul Champs Elysee

Piatra cubica, trotuarele largi, galopul cailor de la politia calare, cele mai celebre magazine, il fac pe acesta cel mai boem bulevard al lumii, unde activitatea de promenada devine un act feeric.

9. Plimbare cu vaporasul pe Sena

Romanticii pot servi pe inserat cina pe vaporas, pe muzica trubadurilor francezi, si totodata sa-si minuneze ochii cu cele mai importante monumente si cladiri pariziene ce sunt legate de traseu.

10. Notre Dame

Cea mai renumita catedrala catolica din Paris este recunoscuta pentru arhitectura ei de seama gotica. Arhitectura, atmosfera de promenda si privelistea din cupoala clopotului iti vor ramane pentru mult timp in minte.