Alegerea unei palarii elegante dama in functie de fizionomia chipului

Ai probat pana acum cateva modele de palarii elegante pentru dama si nimic nu te avantajeaza? Te-ai gandit ca este posibil sa nu faci alegerea corecta?

Exista o regula atunci cand vine vorba despre alegerea unei palarii elegante, mai ales ca acest accesoriu este un simbol al rafinamentului si al bunului gust. Da clasa unei tinute si ofera unei femei gratia si misterul de care are nevoie o doamna adevarata. Asociata cu statutul inalt in societate, palaria a reprezentat intotdeauna un obiect de stil aparte.

Cu toate acestea, ai putea crede ca tie nu ti se potriveste, in ciuda faptului ca ai impresia ca ai incercat tot ce se putea. Regula despre care am amintit mai devreme se rezuma la forma fetei. O palarie trebuie sa iti avantajeze fizionomia si sa fie in acord cu trasaturile tale faciale. In caz contrar, inseamna ca nu ai ales modelul corect.

Asadar, cum trebuie sa purtam palariile elegante de dama in functie de conturul fetei? Iti prezentam o serie de sfaturi, aplicate pentru fiecare tipologie faciala, astfel incat data viitoare cand mergi la cumparaturi, sa stii exact ce sa probezi.

1. Fata rotunda

Femeile care au un contur rotund al fetei se disting printr-o latime proportionala cu lungimea chipului. Linia mandibulei este plina si rotunjita, iar principiul pe care ar trebui sa il urmeze atunci cand vor sa poarte palarii elegante de dama este de a crea un efect alungit.

In acest caz, o palarie de dama cu o calota inalta, iar modelele cu borul de dimensiuni medii fac alegerea ideala. Fie ca vorbim despre o palarie de ocazie sau despre una casual, incearca sa eviti designul rotunjit si apropiat de cap, deoarece nu vei face decat sa iti accentuezi volumul figurii.

Modele de palarii elegante recomandate:

palarie fedora

VEZI DETALII IN MAGAZIN

2. Fata ovala

De obicei, se spune ca femeile cu fata ovala pot sa poarte aproape orice. Trasaturile specifice acestei figuri se rezuma la o lungime de doua ori mai mare decat latimea, iar linia barbiei este delicata si arcuita.

Iti dai seama ca nu este foarte dificil sa nimeresti modelul ideal de palarie eleganta, pentru ca ti se potriveste aproape orice stil. In acest caz, este indicat sa mizezi pe ceva modern si in ton cu tematica vestimentara, care te reprezinta.

3. Fata dreptunghiulara

Femeile cu aceasta forma a fetei se caracterizeaza printr-o lungime in proportie de 60% mai mare decat latimea chipului. Linia mandibulei este unghiulara, de unde si denumirea de fata dreptunghiulara. Pentru o astfel de fizionomie, ar trebui sa mizezi pe detalii care sa estompeze zonele ascutite si proeminente ale fetei.

Modele de palarii elegante de dama se inscriu de obicei in categoria celor care o latime redusa a borului si care au calota scurta, astfel incat sa aduca o nota de echilibru fizionomiei tale.

Modele de palarii elegante recomandate:

palarie floppy

VEZI DETALII IN MAGAZIN

4. Fata patrata

De data aceasta vorbim despre un alt tip de proportii. Si in acest caz, exista simetrie, deoarece lungime este aproape la fel cat este si latimea, insa diferenta consta in linia unghiulara a barbiei. Pentru femeile care poseda acest tip de trasaturi, palariile elegante cu forme curbate reprezinta alegerea ideala.

Ceea ce trebuie sa obtii este estomparea unghiurilor ascutite din conturul fetei si sa armonizezi intreaga figura. Nu trebuie sa te feresti de rotunjimi, ci din contra, trebuie sa inveti sa le folosesti in avantajul tau, fara teama de a crea volum in zona fetei.

Modele de palarii elegante recomandate:

palarie floppy

VEZI DETALII IN MAGAZIN

5. Fata in forma de inima

Romantica sau nu, femeia cu acest tip de fizionomie are fruntea si obrajii lati, in ciuda faptului ca barbia este ascutita. Ceea ce trebuie sa urmaresti este sa obtii efectul de frunte ingusta, astfel incat sa echilibrezi intreaga fizionomie. Prin urmare, orice model de palarie eleganta dama care are borurile si calota de dimensiuni medii, reprezinta alegerea perfecta.

In concluzie, desi s-a tot dezbatut acest subiect, speram ca sugestiile noastre te vor ajuta sa alegi modelele de palarii elegante online, care sa iti completeze perfect nu doar tinuta, ci si fizionomia.