Ce aparat de ras electric alegem pentru partenerul nostru?

Barbieritul a devenit una dintre cele mai mari preocupari ale barbatului modern. De aceea, specialistii au investit in crearea celor mai noi tehnologii, care sa imbunatateasca experienta utilizatorilor acestor aparate de ras.

Alegerea unui aparat de ras electric este destul de complicata, mai ales cu multitudinea de variante prezente pe piata online din Romania. De aceea, fiecare barbat trebuie sa stabileasca o serie de criterii de care sa tina cont atunci cand isi achizitioneaza un aparat de barbierit.

Aceste sfaturi sunt valabile si pentru doamnele care sunt in cautarea unui cadou pentru barbatul din viata lor si nu au nici cea mai mica idee despre modul in care functioneaza un astfel de dispozitiv de ras.

Criterii de selectie

Performanta – capatul activ este cea mai importanta componenta a acestui aparat, astfel ca el trebuie sa fie principalul vizat de criteriile de selectie. Sunt foarte importante forma si particularitatile acestui element. Modul lui de functionare este direct proportional cu calitatea si confortul resimtite de barbat in timpul procesului. Exista doua forme: masina de tuns barba (sita) si aparat cu discuri de taiere ( care se prezinta de cele mai multe ori in numar de trei si sunt dispuse in model triunghiular). Aici, alegerea se face in functie de preferintele proprii pentru ca specialistii nu pot afirma ca o forma este mai buna decat cealalta.

Un aparat de ras philips cu discuri poate fi utilizat la interval de cateva zile sau chiar o saptamana pentru ca indeparteaza si firele mai lungi de par, in timp ce aparatul tip sita nu gestioneaza atat de bine firele lungi, astfel ca este recomandat in special barbatilor care se barbieresc in fiecare zi.

Cele doua tipuri se completeaza reciproc pentru ca aparatul cu discuri indeparteaza firele groase, lasandu-le pe cele fine pe seama aparatului cu sita.

Una dintre cele mai mari probleme ale barbatului modern este reprezentata de suprafetele curbate ale fetei, pe care, de cele mai multe ori, se intampla sa le raneasca in timpul procesului. Aparatul de ras cu discuri se muleaza foarte bine pe forma fetei si este foarte eficient mai ales in zona barbiei. Nu se poate spune acelasi lucru si despre cele cu sita, care nu reusesc sa se muleze la fel de bine, astfel ca sunt eficiente mai degraba pe zonele plane.

La nivelul zgomotului, balanta inclina tot spre aparatul de ras cu discuri, care este mult mai silentios decat cel cu sita.

Tehnica – de taiere. Cea mai folosita este cea prin care firul de par este ridicat si taiat. Asigura o taiere cat mai precisa, astfel ca rezultatul final este cel dorit. Poate fi utilizat atat pe uscat, cat si sub apa. Aceasta tehnologie are ca principal obiectiv reducerea posibilelor iritatii. De aceea, tot mai multi barbati opteaza pentru aparate de barbierit care se pot folosi sub apa.

Fiabiliate – aparatul de tuns trebuie sa fie dotat cu o functie de indepartare a componentei de taiere. In felul acesta, ea poate fi scoasa si spalata la jet rece de apa, pentru a indeparta firele de par ramase. In felul acesta, atentia acordata procesului de mentenanta asigura prelungirea duratei de viata a produsului.

Putere – aparatul cu acumulator este mult mai eficient decat cel care se conecteaza la priza. In felul acesta, barbatul va avea libertate de miscare si va reusi sa manuiasca mult mai usor dispozitivul, pentru a indeparta chiar toate firele de par nedorite. Este ideal ca acesta sa fie prevazut si cu trepte de viteze, pentru a putea gestiona cat ma bine procesul de indepartare a parului de pe fata. In functie de lungimea firului, este necesara o anumita viteza.

Accesorii – unele dintre aceste aparate de ras vin cu accesorii incorporate, care te ajuta sa desfasori si alte activitati conexe. Poti indeparta parul mai lung cu ajutorul unui trimmer, instrumente de curatare si indepartare a surplusului, gratare pentru modificarea lungimii.