Ce nu trebuie sa lipsească din camera de joacă a copiilor?

O cameră de joacă este cel mai bun cadou pe care îl puteți face pentru copilului dumneavoastră și pentru propria persoană. Pe de o parte, îi oferiți celui mic un spațiu propriu în care să se poată exprima și să se joace după bunul plac. Pe de altă parte, vă salvați restul casei de exprimările creative ale copilului (celebrele desene de pe pereții sufrageriei sau jucăriile aruncate întâmplător prin toată camera). Dacă locuiți într-o casă și aveți posibilitatea de a oferi copilului o cameră de joacă, nu veți regreta. Dar fiți siguri că, dacă locuiți într-un apartament, aveți și această oportunitate, deoarece această zonă / încăpere de jocuri nu trebuie neapărat să fie mare, ci doar confortabilă.

În acest articol vă spunem care sunt cele 5 elemente pe care trebuie să le aibă această cameră, astfel încât copilul dumneavoastră să nu dorească să o părăsească și să fie și în siguranță.

Un loc pentru a se exprima liber

O idee bună pentru a stimula creativitatea copiilor este să îi lăsați să se exprime liberi, dar marea întrebare este: unde? Când copiii sunt mici, abilitățile lor motrice nu sunt încă dezvoltate și de aceea au nevoie de un loc mare pentru a și le putea dezvolta. Prin urmare, în camera de jocuri ați putea pune un placaj pe pereți pe care să poată desena și zgâria tot ce își doresc. Dacă nu aveți bugetul pentru a pune un placaj, ați putea acoperi un întreg perete cu hârtie. Obiectivul acestui loc este ca copiii dvs. să se poată exprima liber, pentru că le place să deseneze oriunde pot.

Podea călduroasă și moale

Știm cu toții că indiferent de locul unde începe jocul, acesta se va termina întotdeauna pe podea și se pare că pentru ei este cel mai confortabil loc. Pentru o încăpere de jocuri este cel mai bine dacă podeaua are un covor sau puneți covorașe sau perne uriașe peste ea. Există salteluțe speciale, mai groase și rezistente, cu imprimeuri pentru copii, care se potrivesc bine cu decorarea spațiului. În acest fel, copiii nu vor fi în contact direct cu podeaua și vor putea să se joace pașnic.

Spațiu pentru studiu

Un element esențial pe care trebuie să-l aibă această cameră este un loc de studiu sau cel puțin în anumite momente. În acest fel, este important să aveți un colț dedicat studiului sau citirii. O idee bună este să îi oferiți celui mic o primă bibliotecă, un spațiu în care să-și poată păstra cărțile și caietele de colorat. Acest loc trebuie să aibă parte de lumina soarelui. Este de preferat să puneți o masă joasă lângă fereastră.

Pentru a ajuta la concentrare, este recomandat ca acest mobilier să aibă un singur ton: dacă este posibil, tonuri albe sau foarte deschise. Cu aceste spații veți insufla organizare și disciplină copilului dvs., deoarece va învăța că există spații specializate pentru orice. Și, în momentul în care se află în acel spațiu, va ști că este timpul să studieze. Aceste locuri ajută și la promovarea lecturii, deoarece se va simți confortabil și fericit citind.

Coșuri și organizatoare

Nu este un secret pentru nimeni faptul că atunci când ai copii te poți confrunta cu un haos compus din numeroase jucării în mai puțin de 5 minute. Din acest motiv, este foarte important ca încă de la o vârstă fragedă să fie învățați să își organizeze și să își aranjeze propriile jucării. Una dintre modalitățile de a realiza acest lucru este ca aceștia să simtă că se joacă în timp ce se organizează. Pentru aceasta există stiluri nesfârșite de organizatoare care pot merge foarte bine pentru aceste spații. Învățați-i pe copii să-și pună toate jucăriile în cutii / organizatoare și haosul va scădea considerabil.

În plus, acești organizatori pot fi aliatul dvs. atunci când vine vorba de decorare, deoarece culorile, formele, dimensiunile și desenele lor sunt foarte variate. Mizați pe culori puternice, care au contrast și dau o notă de bucurie acestui spațiu. Amintiți-vă că în camera de joacă puteți îndrăzni să umpleți fiecare centimetru al locului cu o paletă vastă de culori și să oferiți copilului dvs. un spațiu de vis.

Un loc de odihnă

Și, în sfârșit, după o după-amiază de joc în această cameră, ce modalitate mai bună de a o termina decât cu un pui de somn plăcut? Există multe idei pentru acest mic colț de odihnă. Puteți încerca un cort pentru copii de interior, dar dacă nu vreți să plătiți atât de mult pentru un astfel de produs și vreți totuși ca această cameră să aibă acel ton modern și design armonios puteți să mizați pe alegerea unor fotolii pufoase care vor fi foarte comode și pot avea dublu scop: fie cei mici dorm pe ele, fie stau și își creează activitățile.

Nu contează cât de mare sau mic este apartamentul dvs. Vă invităm să le oferiți copiilor un spațiu frumos. Cu aceste sfaturi vei putea schița camera de joc perfectă.