Cele mai bune partii de schi in noul sezon

Suntem la jumatatea anotimpului de toamna, iar in strainatate deja incepe deschiderea sezonului de ski 2016-2017 prin petreceri tematice si activitati specifice. Asadar, se apropie anotimpul rece, iar odata cu el partiile din Europa se umple de aventurosi si de impatimiti ai sporturilor de iarna.

Managerii de partii din Romania incearca sa tina pasul si sa isi primeasca oaspetii cu oferte avantajoase si in conditii optime pentru practicarea sporturilor de iarna. Astfel, fie ca vrei sa iti planifici o vacanta de iarna din timp sau ca vrei sa faci o escapada spontana intr-un weekend cu ninsoare, iti prezentam cele mai bune partii din Romania:

1. Suior Maramures

Incepem cu un loc indepartat, pentru cei care vor exploreze dincolo de zonele deja foarte cunoscute din muntii Carpati si propunem partia Suior Maramures, aflata la cativa kilometrii de Baia Mare, in zona masivului Mogosa. Este un loc ce surprinde traditiile romanesti intr-o ambianta tipic maramureseana, in care veselia de pe partie se imbina perfect cu obiceiurile localnicilor si cu bucataria locala.

Partia este formata din 5 zone cu diverse niveluri de dificultate, cea mai mare partie avand 2,2 km. Aici gasesti atat doua telescaune, cat si un teleschi si instalatii de zapada artificiala sau nocturna. Turistii straini sunt atrasi de aceasta partie atat pentru posibilitatea de a practica sporturile de iarna, cat si pentru posibilitatea de a combina activitatea cu experientele culturale pe care le ofera imprejurimile. Poti vizita biserici si sate din lemn care apartin patrimoniului UNESCO, ceea ce pare o propunere ideala pentru cei care vor sa isi prelungeasca vacanta de schi.

2. Straja

In judetul Hunedoara, iarna se lasa cu o invitatie pe partia Straja, recent modernizata. Este renumita pentru zapada foarte groasa de aici, care permite sa se desfasoare unul dintre cele mai lungi sezoane de schi din tara.

Felul interesant in care partiile sunt amenajate, reusesc sa ofere pasionatilor de munte o partie lunga de 8 km prin unirea a altor partii, cel mai lung traseu pornind din Vf. Straja. Astfel, pentru cei avansati, traseul este o adevarata provocare si bucurie, pe cand partiile Sf Gheorghe (700m) si Platoul Soarelui (400m) ofera altrenative incepatorilor.

3. Transalpina Ski Resort

O partie care impresioneaza prin peisajul ce surprinde frumusetea judetului Valcea, acaparand o intreaga perspectiva a muntilor Fagaras sau Parang. De asemenea, cantitatea de zapada ofera una dintre cele mai bune locuri de schiat din tara, turistii bucurandu-se de privelistea unor partii care coboara pana in apa lacului Vidra.

Cele trei partii pregatite pentru fiecare nivel, masoara impreuna aproximativ 3, 5 km lungime, fiind insotite de trei instalatii pe cablu, anume un telescaun, o telegondola si un teleschi. Majoritatea turistilor prefera aceasta zona deoarece reuseste sa le ofere o experienta inedita, departe de aglomeratia din statiunile foarte cunoscute.

4. Poiana Brasov

Una dintre cele mai cunoscute partii din Romania este cea din Poiana Brasov, care a fost inclusa printre cele mai bune statiuni din estul Europei. Ce ii ofera acest renume? Are cea mai lunga partie de la noi si ofera cele mai moderne facilitati pentru amatorii de sporturi de iarna. Partia Drumul Rosu are o lungime de 5,8 km, intreg domeniul schiabil oferind partii pentru fiecare categorie de performanta.

Zapada si peisajul fac, totodata, din aceasta statiune una dintre cele mai scumpe de la noi, dar si cea mai aglomerata si cautata statiune pentru partiile de schii, o vacanta aici devenind un sejur ofertant in activitati pentru ceea ce priveste petrecerea timpului liber.

5. Predeal

Probabil ca estea cea mai cunoscuta partie din Romania, reusind sa se mentina in top prin traditie si renume. Aici s-au organizat numeroase competitii de sporturi de iarna. Ceea ce atrage turistii si schiorii profesionisti in Predeal nu este tocmai domeniul schiabil foarte mare, ci calitatea foarte buna a zapezii.

Partia prezinta zone pentru toate nivelurile de performanta si este dotata cu o instalatie nocturna, ceea ce face o statiune mica precum Predealul, una dintre principalele atractii ale celor care vor sa practice activitatile de iarna.