Ideea de memorie este strans legata de modalitatile de masurare si recunoastere a dimensiunii temporale a felului in care mintea noastra este organizata. O integram in trei segmente foarte bine definite si delimitate: trecut, prezent si viitor. Este o componenta a vietii, care ne urmareste pe tot parcursul ei; nu exista momente in care avem memorie si momente in care nu avem memorie, cu exceptia persoanelor care sufera anumite accidente si isi pierd temporar sau definitiv memoria.
In rest, noi, oamenii, suntem rezultatul memoriilor noastre; toate lucrurile pe care le traim, toate activitatile pe care le intreprindem si toti oamenii pe care ii intalnim in viata se constituie in memorii, pe care le purtam cu noi fie ca vrem, fie ca nu vrem.
Asadar, memoria este independenta de noi, de cele mai multe ori. Ea face insa ca noi sa fim oameni inteligenti, sa actionam rational si conform celor mai inalte asteptari ale propriei persoane. De aceea, si societatea ne impune sa ne antrenam memoria pentru ca, se spune, ca un om care stie multe lucruri, este un om inteligent. Cel mai important in viata este sa stim ce sa facem cu toate aceste lucruri pe care le stim. Este ideal ca ele sa nu moara in fasa si sa nu ramana undeva in adancurile mintii noastre.
Pentru a fi pastrata pentru cat mai mult timp si pentru a ajuta la captarea de noi informatii, este important ca memoria sa fie stimulata, antrenata si mentinuta activa pentru cat mai mult timp, fie prin diverse activitati intreprinse, fie prin pastile si suplimente pentru memorie. Aceasta poate fi activata inca de la varste foarte fragede, cand este indicat ca parintii sa achizitioneze jocuri de memorie si de concentrare, care sa ii ajute pe copiii lor sa isi antreneze creierul si gandirea.
In momentul in care intampini dificultati de contrentrare, poate ca este momentul sa apelezi la o serie de suplimente pentru memorie si concentrare, care iti vor stimula atat concentrarea, cat si memoria. Atentie! Nu e nimic rusinos; un studiu recent realizat de cercetatorii britanici a relevat faptul ca 20% dintre intelectuali recunosc ca utilizeaza medicamente care ii ajuta sa isi stimuleze concentrarea si memoria.
Astfel, de ce ar fi o rusine sa iei astfel de pastile pentru memorie si concentrare? Asa cum primavara si toamna luam suplimente care sa ne intareasca organismul si sa ni-l apare de raceli, asa si in momentul in care memoria si concentrarea sunt exploatate intens, este ideal sa apelam la un ajutor de nadejde.
Suplimente pentru memorie si concentrare
Lecitina – se incadreaza in categoria pastilelor pentru concentrare si memorie si are rolul de a creste capacitatea de memorare; in acelasi timp, contribuie la dizolvarea depozitelor de grasime si influenteaza in mod favorabil aspectul pielii; protejeaza si ficatul, oferind astfel un aspect sanatos pentru organismul uman. Este populara in special pentru beneficiile pe care le ofera memoriei si concentrarii, pentru ca reuseste sa transmita impulsuri nervoase de la o celula la alta.
MemoPlus – ofera un aport de substante de care organismul are nevoie pentru a se dezvolta in mod natural; este insotit de un regim de viata corespunzator; are rolul de a sustine organismul, concentrarea si memoria in situatii de viata stresante, atunci cand efortul fizic si psihic este marit. Combina o serie de 5 substante care influenteaza in mod deosebit capacitatea de gandire.
Bilomag – este suplimentul nutritiv care contribuie la imbunatatirea concentrarii si memoriei; sustine circulatia cerebrala si functionarea sistemului circulator; neutralizeaza radicalii liberi si protejeaza celula nervoasa. Este indicat in special in perioadele in care nivelul de stres este unul ridicat.
GinkoPrim – este produs dintr-o substanta deosebita, ce contribuie la buna functionare a organismului. Ginko biloba este cea care sprijina circulatia si mentine o forma deosebita a creierului. Are in compozitie si magneziu, care contribuie la obtinerea performantelor mentale si care are efect benefic asupra sistemului nervos si muscular.