Crearea unui magazin online – vezi ce platforma se potriveste afacerii tale

Afacerile oamenilor s-au mutat treptat in online. Cei care au magazine fizice, si-au creat platforme de ecommerce, duplicand afacerea si in mediul virtual, iar cei care s-au hotarat de curand sa isi deschida afaceri, au renuntat in mare parte la ideea de magazin fizic si au intrat direct in zona de online. De ce? De ce avem atat de multe magazine online?

Fie ca vorbim de un magazin fizic, fie ca vorbim de unul online, ambele au ca scop generarea de profit. Insa, in primul caz investitia este mult mai mare, la fel si riscurile. Realizarea unui website nu implica atat de multe costuri, astfel ca si riscurile sunt diminuate considerabil. In acest context, intelegi de ce tot mai multi antreprenori aleg mediul virtual?

De ce a devenit comertul electronic popular?

Pentru ca influenteaza deciziile de achizitie. Un site web de prezentare, realizat corect, cu ajutorul unor servicii web design profesionale poate influenta parerea utilizatorului si il poate determina sa achizitioneze produsul respectiv. In acest caz avantajul este acela ca in online, utlizatorul poate accesa detalii despre produsul care il intereseaza, in timp ce, in realitate, singurele informatii pe care le poate primi vin din parte vanzatorului, care nu le furnizeaza decat la cererea clientului. Continutul unui magazin online este optimizat din punct de vedere SEO si urmareste sa ofere utilizatorului o experienta unica, furnizandu-i doar produsele si informatiile care il intereseaza.

 

Platforme de creare magazin online

Strategiile utilizate de comerciantii online se diferentiaza intr-o anumita masura de celelalte. Pentru atragerea cumparatorilor si fidelizarea lor, se folosesc logo-ul, care este un element de identificare cu brand-ul, reducerile sau ofertele precum transportul gratuit. Utilizatorul are posibilitatea de a seta sa primeasca noutatile din magazin prin e-mail. Tot in acest proces este esentiala si prezenta pe retelele sociale si sincronizarea lor cu magazinul online. Pentru a castiga increderea clientului, trebuie sa ii pui la dispozitie toate informatiile de care are nevoie si sa fii disponibil pentru el. Daca acesta suna la numarul de telefon afisat de tine pe site, trebuie sa fie in permanenta cineva care sa raspunda. In felul acesta vei reusi sa ii apropii.

Daca esti la inceput de drum si iti este teama sa investesti resurse financiare in platforme sofisticate, cu functii complexe, trebuie sa fii la curent cu topul platformelor de creare magazin online ieftine:

Shopify – solutie completa de ecommerce care permite utilizatorului sa creeze un magazin online. Platforma permite acestuia sa organizeze produsele si sa personalizeze tema. Poate accepta plati cu cardul si raspunde la comezi. Toate la un singur click distanta.

Magento – este o platforma de realizare site, care contine o tema speciala pentru crearea unui magazin online. Platforma permite utilizatorului sa inregistreze si sa administreze mai multe magazine in acelasi timp, de pe acelasi cont.

OpenCart – platforma de creare site oferita gratuit celor care doresc sa isi deschida o afacere in mediul online.

PrestaShop – solutie gratuita de ecommerce construita cu scopul de a genera profit. Are optiuni si functionalitati specifice de listare de produse, plati, livrare etc. Utilizeaza un sistem ce permite utilizatorului sa personalizeze magazinul online cu diverse teme si sa-i adauge functionalitati si module specifice.

WordPress – este o platforma de tip open-source, realizata in limbaj PHP. Este o solutie simpla si rapida, care a dezvoltat in timp pe langa optiunea de creare site web gratis, si optiunea de realizare site web.

Ce este de fapt WordPress?

Este o platforma care iti permite sa construiesti orice fel de website si iti ofera acces la setarile de natura tehnica, inclusiv instalarea plugin-urilor, a temelor sau a modulelor de vanzare. In functie de diversitatea si complexitatea actiunilor pe care utilizatorul vrea sa le intreprinda in platforma, el va avea sau nu nevoie de cunostinte de programare. Software-ul este oferit gratuit, insa pentru a-l folosi, ai nevoie de un nume de domeniu. Tariful pentru o luna porneste de la 5 dolari.

Este dotat cu module diversificate si complexe de administrare a continutului si pune la dispozitie mai multemodele de teme si design-uri, fie in varianta gratuita, fie platita. Nu ofera suport direct, insa in jurul ei s-a format o comunitate vasta de suport.

Motive pentru care sa utilizezi WordPress pentru creare magazin online in 2016

Este o platforma de tip sursa deschisa, ce inglobeaza o comunitate foarte mare. Pe langa acest lucru, este foarte simplu de instalat, configurat, utilizat si administrat. Ofera o gama variata de teme pentru magazine online si poate fi integrata rapid cu alte platforme. Asigura utilizatorul de scalabilitate, flexibilitate si siguranta si ofera posibilitatea de personalizare.

Este platforma WordPress potrivita?

Raspunsul este da si am sa-ti spun si de ce. In primul rand este o platforma de incredere, pe care o utilizeaza milioane de oameni, ce nu s-au confruntat pana acum cu probleme. Este plina de plug-in-uri de siguranta si securitate si cu parole.

Shopify sau WordPress?

Principala diferenta dintre cele doua platforme este aceea ca Shopify este un instrument online, in timp ce WordPress este o solutie de sine statatoare. In continuare, pentru prima platforma amintita, tot ce trebuie sa faca utilizatorul este sa se inregistreze pe site si sa isi realizeze un cont. In cazul celei de-a doua, utilizatorul trebuie sa cumpere mai intai un domeniu, sa aleaga tema, sa se ocupe de tehnicile de optimizare SEO si de serviciile de web design. Ulterior vei avea nevoie de un plug-in de tipul WooCommerce si sa urmezi un proces de configurare.

WordPress sau Shopify?

Daca ai un website, cea mai buna varianta este WordPress asa nu va trebui decat sa instalezi WooCommerce si sa incepi promovarea, insa in cazul in care nu ai inca un site, inregistreaza-ti afacerea cu Shopify.

Asadar, sunt multe aspecte ce trebuie luate in considerare atunci cand vine vorba de crearea unui magazin online ieftin. Dupa ce testezi toate variantele, alege-o pe cea care se potriveste cel mai bine afacerii tale.

Momentan nu exista comentarii

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

BLAIR.RO - Revista online dedicata publicului feminin din Romania.

SUNTEM PREZENTI PE: