Cum alegem cea mai buna pudra iluminatoare?

Toate vrem sa avem un machiaj finisat, care sa straluceasca, insa cum vom reusi noi sa avem o piele stralucitoare si frumoasa de fiecare data? Exista oare vreo metoda prin care putem sa obtinem acest lucru? Desigur. Este vorba despre pudra iluminatoare, care adauga un plus de luminozitate fiecarui tip de ten, indiferent de textura sau de caracteristici.

pudra iluminatoare

Pentru acelea dintre dumneavoastra care au un ten mai inchis, este indicata utilizarea unor culori precum auriu, bronz sau cupru.

Cele care au tenul mai deschis, ar putea mai degraba sa opteze pentru nuante argintii, care se aseamana foarte mult cu cea a perlelor. Aceasta tehnica nu va face decat sa lumineze tenul si sa acorde un aer proaspat, care contureaza machiajul.

Sfaturi si recomandari

Nu spune nimeni sa iti dai cu pudra iluminatoare pe toata fata, insa poti puncta acele zone speciale, care iti doresti sa straluceasca, pentru a oferi un plus de savoare unui ten complex. Daca alegi sa aplici aceasta pudra pe linia obrajilor, vei renunta cu siguranta la fardul de pleoape, pentru ca, asa cum ai invatat, atunci cand realizezi un machia, indiferent ca este unul de zi sau de seara, trebuie sa pui accent pe un singur element al fetei. Daca insisti asupra ochilor, celelalte elemente vor fi usor conturate, dar atat. La fel se intampla si in cazul buzelor, dar si al obrajilor. O stralucire accentuata in zona pometilor va concura cu o culoare stridenta a ochilor si nu vei face decat sa semeni cu un clown. Vei pastra in acelasi ton si buzele, care trebuie sa fie usor conturate si mate.

pudra iluminatoare buna

Chiar daca ai ales o culoare stridenta, este bine sa o uniformizeze atent cu o pensula speciala, pentru a crea un impact deosebit si pentru a inspira o atmosfera calda si foarte placuta. Nu te apropia prea tare de zona ochilor pentru ca s-ar putea sa accentuezi ridurile din jur si cu siguranta nu iti doresti acest lucru. Este indicat sa aplici aceasta pudra iluminatoare pentru fata sub sprancene, astfel incat sa creezi efectul de lifting.

cea mai buna pudra iluminatoare

De aceea, este important sa aplicati cu grija pudra, astfel incat sa punctati exact acele zone pe care vi le doriti. Atentie! Asa cum am spus si mai devreme, pudra nu se aplica pe toata suprafata fetei, ci in zonele dorite. Cea mai buna pudra iluminatoare va va ajuta sa scoateti in evidenta structura osoasa si, in felul acesta, sa creati efectul de subtiere, care va accentueaza exact acele zone pe care vi le doriti. Daca va doriti sa luminati zona ochilor, trebuie sa aplicati iluminatorul in colturile interioare. In felul acesta, lumina se va reflecta, iar efectul de lifting va fi creat imediat.

pudra iluminatoare l oreal

Indiferent de tonul pielii, cel mai bine este sa evitati prea multa stralucire, pentru a nu crea un efect de prost gust si pentru a nu atrage atentia asupra ridurilor si imperfectiunilor tenului. Lumina cade in mod natural pe fata, astfel ca si o pudra iluminatoare buna trebuie sa ofere acelasi aspect. Efectul pe care il contureaza trebuie sa semene cu lumina unui reflector care o urmareste tot timpul pe purtatoarea acestui machiaj. Specialistii recomanda aplicarea produsului pe podul nasului, pometi si, in functie de tipul de piele, pe tample, frunte si/ sau in centrul barbiei.

pudra iluminatoare vichy

Cel mai important lucru, atunci cand vine vorba despre o pudra iluminatoae pentru fata este distinctia dintre aspectul dramatic si evidentierea punctelor. Pudra trebuie sa scoata in evidenta curbele naturale si sa ofere tenului stralucire de milioane, in timp ce, cu ajutorul conturului sunt subliniate forma fetei si caracteristicile definitorii.