Cum să alegeți trusa de machiaj potrivită?

Trusa de make up profesional

Odată cu noile apariții în materie de make-up devine tot mai dificil să alegeți trusa de machiaj potrivită. Lansările de noi produse se petrec cu o viteză alarmantă și este greu să țineți pasul cu tot ce apare pe piață. Cu toate acestea, trusa de machiaj este un element cheie al colecției, aceasta fiind deseori o combinație de mai multe produse, versatilă și ușor de depozitat și transportat.

Trusă machiaj profesională – criterii de selecție

Din moment ce trusele de machiaj răspund mai multor nevoi și vin în diferite forme, este foarte important să vă ghidați după câteva criterii înainte de a o achiziționa pe cea potrivită. În primul rând, dacă nu sunteți make-up artist, ori nu purtați machiaj foarte des, puteți opta pentru truse de machiaj standard sau profesionale. Alegeți o paleta în culori neutre, ușor de purtat atât ziua cât și seara. Este ideal dacă aceasta încape în poșeta dumneavoastră, pentru a putea face mici retușuri, ori pentru inserarea acesteia în bagajul de călătorie.

Un alt criteriu important este legat de gama de culori și de produse pe care le include trusa de machiaj. Pe scurt, pentru paletele de farduri puteți opta pentru cele care urmează o gama de culori puternice, poate chiar sidefate, ori pentru cele care conțin culori neutre sau combinații între acestea.

Dacă doriți să îndrăzniți mai mult în machiajele pe care le realizați puteți opta pentru o paletă care să conțină și culori calde și culori neutre. În acest fel puteți crea machiaje complete, pentru orice tip de eveniment. De asemenea, dacă optați pentru o trusă multifuncțională precum cele de pe Acado.ro, acestea vor conține pe lângă farduri de ochi și produse pentru ten precum fard de obraz sau iluminator și diferite nuanțe de ruj. În acest fel vă puteți crea un machiaj complet, folosind un singur produs. Economisiți timp, bani și spațiu.

Trecând în revistă și un alt aspect important de selecție a trusei de machiaj potrivite, vorbim de textura fardurilor. Aceasta poate fi pudrată, cremoasă, ori sub formă de pigment, cea din urmă necesitând un lipici special pentru a rezista pe pleoape timp îndelungat. Textura, precum culorile fardurilor, depind foarte mult de caracteristicile tenului dumneavoastră ți de preferințele personale. Puteți alege o singură paletă cu mai multe texturi, ori puteți cumpăra palete separate, fiecare dintre acestea răspunzând diferitelor nevoi. Astfel, puteți avea o paletă de farduri sidefate pentru seară și o altă paletă care să conțină culori opace, mate, potrivite pentru zi.

Nu în ultimul rând, oricât de mult ne-ar plăcea sau nu să recunoaștem, trusele de machiaj profesionale atrag privirile tuturor prin ambalaj. Foarte multe branduri investesc în partea de ambalaj pentru a face produsele mai atractive și prin urmare, pentru a crește vânzările. Este normal ca pentru orice pasionat în arta machiajului să fie atras și de acest aspect al truselor de machiaj. Paletele care respectă o anumită temă ori care sunt produse în ediție limitată creează foarte mare vâlvă și cresc rapid în popularitate printre artiști. Este foarte important ca pe lângă toate criteriile enumerate să nu uitați că machiajul este în primul rând o artă și sunteți liber să vă exprimați, așa cum doriți.