Emily Blunt spulbera cultul maternitatii. A tras semnalul de alarma!

In cel mai recent film al sau, „Fata din tren”, Emily Blunt joaca rolul unei femei care trebuie sa depaseasca ruperea dintr-o casnicie care nu a mers si sa treaca peste esecul unui tratament de fertilitate. In opozitie cu personajul sau se afla Megan Hipwell, interpretat de Haley Bennett si care pare sa aiba viata de cuplu perfecta, dar care nu isi doreste un copil.

Invitata sa tina un discurs la premierea filmului in Londra, actrita Emily Blunt s-a folosit de acest prilej pentru a trage un semnal de alarma in ceea ce priveste presiunea sociala asupra femeilor de a deveni mame si asupra etichetelor care le sunt puse.

Stereotipul matern invadeaza nu doar spatiul media, ci si sferele vietii cotidiene.

„Cred ca asta le face pe femei sa ia o pozitie defensiva fata de alegerile pe care le fac, indiferent ca vor sa devina mame sau nu, fie ca vor sa alapteze sau nu. Si as putea sa continui cu argumentele.”

Actrita vorbeste despre faptul ca in viata de zi cu zi acest stereotip inrautateste relatiile dintre femei, coreland astfel subiectul filmului cu un adevar crud al realitatii.
Desi fanii si criticii au comentat asupra faptului ca Emily Blunt este prea frumoasa pentru rolul personajului autoarei Paula Hawkins spune ca acest personaj iese in evidenta prin dezgustul pe care il manifesta fata de propria persoana, pe care actrita il surprinde intr-un joc actoricesc remarcabil.

La premiera a fost prezent si sotul actritei care s-a aratat mandru de felul in care aceasta si-a insusit rolul:

„Pot spune sincer ca pentru prima oara de cand o cunosc am uitat ca este ea insasi pe ecran. Atat de bine a jucat in film, ceea ce este foarte rar si foarte greu de realizat”.

Filmul Fata din tren a aparut in cinematografele din tara la inceputul lunii septembrie si reprezinta o ecranizare a romanului cu acelasi nume, scris de autoarea Paula Hawkins.

Momentan nu exista comentarii

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

BLAIR.RO - Revista online dedicata publicului feminin din Romania.

SUNTEM PREZENTI PE: