Epilare definitiva riscuri – ce se intampla de fapt?

Canoanele moderne de frumusete ne impun modelul unei femei cu piele perfect catifelata, fara nicio urma de par pe corp.

Se pare ca ideea de epilare definitiva atrage tot mai multe doamne si domnisoare, fenomen care se vede in programarile clinicilor si saloanelor de infrumusetare, care promit metode eficiente si de lunga durata pentru indepartarea parului din diverse zone ale corpului.

Intr-adevar, suntem o societate in cautarea perfectiunii, iar asta ne indeamna sa apelam la diverse trucuri, care ne ajuta sa scapam de asa zisele imperfectiuni impuse de canoanele moderne. Metodele de epilare definitiva, pe cat de populare, pe atat de costisitoare, reprezinta o investitie de durata in imaginea unei femei.

S-a tot discutat despre tratamentele aplicate in procesele de epilare definitiva cu laser si despre ce riscuri implica. Au aparut diverse teorii, unele infricosatoare, altele inofensive, insa toata aceasta dezbatere a generat teama printre multe persoane care ar vrea sa ia in considerare aceasta procedura. Totusi, ce zic specialistii despre epilare definitiva riscuri?

Medicii vorbesc despre efecte adverse normale, cele mai frecvente manifestandu-se prin aparitia unor pete rosiatice pe piele la nivel local.

In schimb, acestia trag un adevarat semnal de alarma in ceea ce priveste calitatea procedurilor, deoarece, efectuate intr-un salon cu un nivel profesional slab, pot aparea complicatii.

Epilarea definitiva cu laser trebuie sa corespunda celor mai inalte standarde, astfel incat riscurile unor efecte neplacute sa fie cat mai mici. Insa, care sunt problemele majore?

Arsurile – teama tuturor femeilor!

Aceasta apar atunci cand procedura cu laser este aplicata gresit si foliculii de par absorb energia luminii de la aparatura de specialitate. De cele mai multe ori, rezultatul depinde si de structura firelor de par. Pentru a evita o epilare definitiva cu riscuri, iti recomandam sa consulti inainte un medic dormatolog.

De asmenea, cele mai intalnite cazuri sunt in randul pacientilor cu piele inchisa la culoare, din cauza pigmentilor intensi, care absorb lumina in cantitati mai mari.

Sfatul celor din domeniu este sa evitati serviciile care se promoveaza abuziv si care ofera discounturi mult prea generoase.

Petele inestetice – se pot intampla oricui?

Nu si daca apelezi la profesionisti. Unul dintre cele mai comune riscuri ale epilarii definitive cu laser este hiperpigmentarea sau hipopigmentarea, care rezulta prin pete mai inchise sau mai deschide la culoare decat pielea.

Ce se intampla de fapt? In aceste situatii aparatul nu este folosit corect si corespunzator cu normele de siguranta, ceea ce inseamna ca energia laserului inhiba secretiile de melanina, care provoaca decolorarea pielii in anumite zone. Reversul este secretia mult prea abundenta de melanina.

Medicii de specialitate recomanda sa alegeti cu grija salonul unde veti apela la aceasta procedura, interesandu-va printre alti pacienti de calitatea serviciilor si analizand profesionalismul echipei.

Totodata, dupa ce ai ales un anumit cabinet sau salon discuta toate detaliile de la inceput, asteptand informatii detaliate. Aceste lucruri iti vor indica nivelul cunostintelor in domeniu ale celor care urmeaza sa aiba grija de pielea ta.

Momentan nu exista comentarii

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.