Inca mai poti gasi oferte last minute pentru un city break la Roma?

Esti adepta city break-urilor? Daca nu ai incercat pana acum Roma, este timpul sa o faci pentru ca este un oras fara pereche.

Cand spun asta, ma refer si la oameni, la aspect, la restaurante, la obiective turistice, dar mai ales la bogatia istorica si arhitectonica de care dispune si care, din fericire, se afla la dispozitia curiosilor, care vor sa descopere trecutul, asa cum a fost el.

Un city break nu iti ofera posibilitatea de a puncta toate obiectivele turistice pe care ti-ai dori sa le vezi. Timpul este scurt, astfel ca trebuie sa alegi acele puncte care te intereseaza in mod special sau care sunt cele mai populare.

Hotel Antico Acquedotto

Roma este un oras cu profunda incarcatura istorica si religioasa, situat pe malul fluviului Tibru. Este pe lista multor turisti din intreaga lume, mai ales pentru monumentele fascinante, pe care le poti vizita chiar si gratuit. Un city break la roma iti va face o incursiune in lumea fascinanta a trecutului si iti va arata cum localnicii au reusit sa conserve si sa pretuiasca semnificatiile istorice ale locului.

Lucruri de vizitat in excursie la Roma

Colosseum – este probabil una dintre cele mai cunoscute atractii turistice, cel mai mare amfiteatru in aer liber. Dateaza din perioada romana, iar vizitatorii pot vedea atat constructia, cat si coridoarele subterane, unde, in vremea gladiatorilor, erau adapostite animalele ce urmau sa intre in arena. Turistii sunt nevoiti sa scoata doar 12 euro din buzunar pentru a vizita acest monument, inclusiv Forumul roman si dealul Palatin.

Hotel Tempio Di Pallade

Biserica si Muzeul Vatican – pentru a vizita biserica, turistii trebuie sa plateasca intre 5 si 7 euro; pentru a se bucura si mai mult de acest obiectiv turistic, au la dispozitie 500 de trepte, pe care, daca le urca ajung in varful cupolei si se pot bucura de o priveliste fascinanta. Muzeul Vaticanului pune la dispozitia vizitatorilor sute de picturi, obiecte bisericesti sau sculpturi. Cea mai fascinanta imagine pusa la dispozitia turistilor este Capela Sixtina, pictata de Michelangelo. Tot aici, poti sa ramai fascinata si de mumiile egiptene, adapostite in muzee speciale.

Hotel Caravaggio

Pantheon – este o ruina, care s-a pastrat in forma intacta, timp de 2000 de ani. Intrarea este libera, astfel ca bugetul tau nu va avea de suferit, daca iti rupi putin din acel city break roma last minute, pentru a vedea si acest obiectiv turistic. Este recomandat sa il vizitezi pe timp de zi, pentru a remarca toate frumusetile pe care le are de oferit. Piata este plina de muzicieni locali si nu numai, care interpreteaza diverse piese, pentru a-i impresiona pe turistii care viziteaza orasul profund incarcat istoric.

Hotel Rimini

Fontana di Trevi – daca beneficiezi de un city break roma 99 euro, nu ai cum sa ratezi o vizita la Fontana di Trevi, cea mai faimoasa fantana arteziana din frumosul oras. Este situat in piata Trevi si are o inaltime de 26 m si o latime de 20 m. Este una dintre cele mai vizitate pentru ca este gratuita si pentru ca a inceput deja o istorie a dorintelor. Fiecare vizitator trebuie sa isi puna o dorinta si sa arunce moneda in fantana. Legenda spune ca in momentul in care acesta se va intoarce in oras, dorinta ii va fi indeplinita. Potrivit zvonurilor, 3.000 de euro sunt aruncati zilnic in aceasta faimoasa fantana.

Hotel Donatello

Columna lui Traian – ramane una dintre cele mai importante constructii ale antichitatii; foloseste drept sursa de informare in legatura cu actiunile desfasurate in acea perioada. La ordinul imparatului Traian, Apolodor din Damasc a realizat acest monument, care infatiseaza scene din timpul razboaielor daco-romane. Monumentul are o inaltime de 30 de metri.

Roma este astfel un oras care merita vizitat, in special pentru incarcatura istorica si cea religioasa pe care le infatiseaza in fata turistilor, care vin an de an pentru a se incarca sufleteste. De aceea, agentiile de voiaj din Romania pun la dispozitie vacante reduse la roma, oferte last minute, de care oricine poate beneficia cu usurinta.

Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa mergi intr-un last minute city break roma cu doar 119 euro de exemplu? Acum este momentul sa incepi sa iti programezi vacantele si sa te orientezi catre oferte reduse.