Invata engleza fara profesor in 5 pasi elementari

A sti cel putin o limba straina in ziua de astazi nu reprezinta doar un avantaj, ci a devenit o adevarata necesitate. Sa putem vorbi corect gramatical engleza, franceza sau spaniola ne poate ajuta sa ne extindem relatiile sociale, dar sa ne afirmam si la nivel profesional. Cel mai important pentru fiecare persoane vorbitoare de limbi straine este sa stapaneasca o limba de circulatie internationala. Daca pe vremea parintilor nostri aceasta era engleza, in prezent limba engleza acapart toate canalele de comunicare.

Chiar daca poate parea intimidant si costisitor, marile centre de predare in engleza au creat cursuri de limbi straine fara profesor. Acestea sunt de fapt o serie de kituri ce contine carti si materiale video sau audio care sa te ajute sa iti inveti rapid engleza fara profesor la un nivel mediu sau avansat.
Pentru a reusi sa iti duci planul la bun sfarsit si pentru a culege cu succes roadele muncii tale este indicat sa urmaresti cativa pasi esentiali. Astfel, vei reusi sa te adaptezi cu brio la multitudinea de informatii noi si sa sedimentezi in vocabularul tau toti acei termeni care la inceput te speriau doar cand ii auzeai.

Iata ce ai de facut:

1. Intelege gramatica

Este important ca inainte sa te avanti in deprinderea cu o noua limba, sa intelegi structura gramaticala a propriului limbaj. Astfel, iti va fi mult mai usor sa aprofundezi schema incadrata in cursurile de limbi straine. Daca stii sa identifici elementele gramaticale din limba nativa, asta te va ajuta sa intelegi si sa pui in parctica mult mai usor gramatica si sintaxa unei alte limbi.
Daca iti alegi un curs engleza incepatori va trebui sa stii si sa faci clar diferenta dintre subiect si predicat, dar si ordinea lor in fraza.

2. Alege-ti ce limba vrei sa inveti

Variantele sunt multiple, cam tot atatea cate limbi se vorbesc pe Pamant. In prezent, noile metode de predare online sau noile kituri se gasesc intr-o gama larga de cursuri. Poti sa inveti de la limbi clasice precum engleza, germana sau franceza pana la portugheza sau varietati mai exotice, precum chineza sau araba.
Prin urmare, totul depinde de motivatia ta. Daca trebuie sa exersezi un anumit nivel de conversatie pentru job, afaceri sau studii va fi necesar sa optezi pentru limbile in care vei comunica.

De asemenea, daca vrei doar sa inveti cursuri limbi straine fara profesor de dragul de a capata o noua aptitudine, incearca sa te orientezi spre ceea ce te atrage cel mai mult. Ia in calcul posibilitatea si modalitatile de a folosi limba straina, pe care o inveti: vrei sa o vorbesti fluent in viitoarele tale calatorii? Vrei sa stii sa citesti bine sau sa obtii un anumit grad de conversatie si o certificare?

3. Gaseste resursele

In functie de ceea ce ai nevoie si de mentionarile de la punctul anterior vei stii ce modalitati de invatare trebuie sa ai in vedere si ce se aplica cel mai bine in cazul tau. Poti sa alegi modalitatea de a invata engleza fara profesor online sau sa cumperi un kit complet dintr-o librarie.
Partea cea mai importanta este ca nu ai nevoie sa platesti un profesor si nici sa mergi la o scoala de pregatire. Poti sa aplici aceste cursuri de limbi straine in confortul casei tale sau oriunde in alta parte: mijloace de transport, in aer liber, pe strada, biblioteca sau cafenele.

Materialele audio le vei putea asculta in casti oricand doresti, fiind in permanenta conectat la informatia de care ai nevoie.

4. Cumpara online

Bineinteles, nu este un imperativ, dar cu siguranta reprezinta o alternativa buna. Asta pentru ca a cumpara online cursuri de limbi straine iti ofera posibilitatea de a te informa rapid despre potentialul produselor pe care le alegi si despre varietatea de preturi si de oferte.
5. Pune totul in practica

Exercitiul este mama invataturii, iar tocmai asta te va ajuta sa treci la urmatorul nivel.

Fie ca te axezi pe a invata engleza fara profesor sau ca iei cursuri de franceza online, include tot ceea ce inveti in realitatea de zi cu zi. Este indicat sa iti setezi o rutina si sa inveti peste 10 cuvinte noi in fiecare zi. Vei avea nevoie de aproximativ 1000 de termeni din limba straina pe care o inveti, ca sa devii fluent.