Jucarii pentru copii. Cum le alegem?

Se apropie sarbatorile de iarna iar tu nu stii ce sa ii cumperi celui mic? Mos Nicolae si Mos Craciun trebuie sa fie foarte atentie la dorintele copiilor si sa se conformeze.

Stii ca are nevoie de niste hainute noi sau de un ghiozdan nou; de o geaca groasa sau poate de un echipament nou pentru antrenamentele din sala de sport. Ai putea sa profiti de aceste sarbatori si sa ii cumperi unul dintre lucrurile de care are nevoie in acest moment. Dar te gandesti numai la reactia lui, asa-i? Cat de mult crezi ca s-ar bucura daca ar vedea ca a primit un trening sau o geaca. Si eu si tu stim ca nu prea tare. Trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa pornesti in cautarea unor jucarii pentru copii. Fie ca are 4 ani, fie ca are 12, se va bucura cel mai mult atunci cand va primi jucarii.

Poti sa intorci aceasta activitate in favoarea ta, pentru ca, daca cel mic are peste 10 ani, poti apela la jucarii educative, care pe langa faptul ca il vor ajuta sa se relaxeze, ii vor dezvolta si anumite aptitudini. De exemplu, sunt jucarii copii care dezvolta atentia celui mic sau capacitatea de a recunoaste anumite obiecte; il pot invata sa numere, sa citeasca sau chiar sa inteleaga o limba straina.

Pentru ca stiu ca exista o multitudine de variante de magazin online de jucarii pentru copii, am decis sa iti pregatesc o lista cu variante de cadouri copii. Eu am navigat pe internet, am accesat toate magazinele de jocuri si am selectat pentru tine cele mai bune produse.

Jocuri educative – sunt create in scop educational. Sunt construite in asa fel incat sa-l invete pe cel mic un anumit domeniu sau subiect. Aceasta implica dezvoltarea si intelegerea unor mecanisme ale stiintelor exacte sau aprofundarea unor termeni sau a unor evenimente din stiintele filologice.

Pe langa informatiile pe care le furnizeaza, acest joc are rolul de a-l invata pe cel mic sa se descurce. Jocurile educative au luat nastere odata cu constientizarea de catre adulti a importantei invatarii prin joc. Copiii nu au aceeasi capacitate si rabdare pe care o au adultii, astfel ca se plictisesc destul de repede. Disponibilitatea lui pentru invatare se prelungeste odata cu aparitia jocurilor educative. Copilul nu mai percepe acest proces ca pe unul plictisitor si static, ci ca pe unul interactiv, distractiv si dinamic.

Jocuri de memorie si concentrare – s-ar putea incadra la categoria jocurilor educative, insa mi-am permis sa ii acord o atentie deosebita. Aceste jocuri sunt foarte folositoare atat pentru copii, cat si pentru adulti. Daca observi ca cel mic nu se poate concentra la scoala, nu are stare, nu termina niciodata ce a inceput, atunci ar trebui sa ai in vedere cateva jocuri de memorie. Din dorinta de a castiga, copilul va incepe sa fie atent la ceea ce i se arata si treptat va deprinde aceste miscari. Exercitiul il va ajuta sa se comporta in acelasi fel si atunci cand are de rezolvat exercitii si probleme.

Jocuri care dezvolta aptitudini – este vorba despre acele jocuri care il invata pe cel mic sa deseneze, sa picteze sau sa cante. Nu sunt foarte complicate, dar sunt foarte interactive si interesante. Lasa-l sa se murdareasca. Solutiile utilizate sunt speciale, astfel ca nu permit patarea hainelor.

Jocuri distractive – sunt acele jocuri pe care le joaca toata familia, amuzante, care ne implica pe toti. Sunt jocurile in care concuram unii impotriva celorlalti sau jocurile in care impreuna trebuie sa lucram pentru a atinge obiectivul final al jocului. Are ca scop interactiunea dintre parinti si copii, stabilirea si dezvoltarea unei relatii de prietenie intre cele doua parti.

Lego – are un loc deosebit in clasamentul meu pentru ca este un joc ce le implica pe toate celelalte. Este o combinatie de puzzle cu indemanare, atentie si distractie. Ii dezvolta mai multe aptitudini si se comporta ca un proiect/ task/ sarcina de care o sa se loveasca toata viata. Pentru inceput ajuta-l, arata-i ce trebuie sa faca, dar lasa-l sa se straduiasca. Dupa ce prinde miscarea, poti sa ii impui un termen limita: construieste acest lego in 2 zile. Asa cel mic se va obisnui cu sarcinile, cu termenele limita si va invata sa-si organizeze singur timpul astfel incat sa duca la bun sfarsit proiectul, la momentul potrivit.

Acesta este topul pe care l-am pregatit pentru tine. Tine minte ca nu trebuie sa investesti foarte mult in cadoul de Craciun. Poti gasi jucarii ieftine online, care sa satisfaca una sau mai multe dintre cerintele de mai sus. Spor la cadouri!