Rezistenta la apa a ceasurilor. Cum aleg un ceas pentru inot?

Barbatul modern este sportiv, dornic de miscare si dinamic. Ii place actiunea, iubeste sa faca miscare, sa mearga la plimbare si sa practice diverse sporturi, care sa ii mentina sanatatea si spiritul tanar.

De aceea, are nevoie de accesorii pe masura, care sa fie compatibile cu stilul sau, atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere tehnic.

Rezistenta la apa sau etanseitatea acestor dispozitive este o caracteristica foarte importanta pentru publicul modern, atat pentru cel masculin, cat si pentru cel feminin. Rezistenta la apa scade pe masura ce asupra accesoriului se aplica presiune.

Cum se realizeaza testul de etanseitate?

Dispozitivele declarate rezistente la apa, sunt inscriptionare cu marcajul ceasuri water resistant. Pentru a stabili acest aspect, se foloseste un aparat de testare, sigilat ermetic. Dispozitivul este introdus in acest aparat, iar asupra lui se aplica o presiune data, apoi se scufunda in lichid. In cazul in care acesta nu este rezistent, la suprafata apei vor iesi bule de aer. In functie de acest aspect, specialistii stabilesc nivelul de rezistenta, care poate fi inclus in urmatoarele categorii:

3 ATM (BAR/ 30 m) – poate fi supus la stropiri accidentale, astfel ca este indicat purtarii de zi cu zi. Este rezistent la ploaie si la contactactele intamplatoare cu apa, insa nu poate fi folosit ca ceas inot. Rezistenta poate fi manifestata si in BAR sau m (30 m ). Daca alegeti un ceas cu rezistenta la apa de 3 ATM, este indicat sa evitati pe cat posibil contactul cu apa pentru ca riscati ca dispozitivul sa nu mai functioneze cum trebuie sau sa fie distrus de tot. Cel mai bine este sa il protejati si sa intelegi ca este un accesoriu pentru zi si nu pentru practicarea diverselor sporturi.

ceas waterproof

VEZI DETALII IN MAGAZIN

5 ATM (BAR/ 50 m) – poate fi purtat la dus sau atunci cand va spalati pe maini. Il puteti lua cu dumneavoastra chiar daca mergeti la pescuit. Rezistenta la apa a ceasurilor reprezinta un criteriu foarte serios in alegerea accesoriului ideal. Pentru cei care nu practica sporturi acvatice, echipa noastra recomanda purtarea ceasurilor cu rezistenta de 5 ATM pentru ca nu sunt dispozitive sensibile, deoarece accepta stropirile accidentale si chiar dusurile. Nu trebuie sa va faceti griji in cazul in care va spalati cu el la mana. Modelele create de casele internationale au reusit sa combine aspectul cu aceasta functie speciala. Astfel, exista ceasuri dama rezistente la apa, care continua sa fie foarte elegante si rafinate.

ceasuri rezistente la apa ieftine

VEZI DETALII IN MAGAZIN

10 ATM (BAR/ 100 m) – poate fi folosit in cazul oricarui tip de sport acvatic, insa nu va rezista scufundarii. Este destinat persoanelor pasionate de sporturile pe mare, dar care nu doresc sa faca si scufundari. Dispozitivul nu va fi afectat de apa si nici de fluctuatiile de presiune. In categoria de ceas rezistent la apa 10 atm putem include mai multe tipuri de modele, atat sport, casual, cat si mai elegante. Nu este compatibil nici cu apa fierbinte si/ sau calda si nici cu sauna. Asadar, trebuie sa il feriti de asemenea medii, pentru ca riscati ca dispozitivul sa fie distrus.

ceas rezistent la apa 10 atm

VEZI DETALII IN MAGAZIN

20 ATM (BAR/ 200 m) – acesta este un adevarat ceas pentru inot pentru ca rezista la o presiune foarte mare, echivalentul celei care este exercitata de o coloana de apa de 200 m. Il puteti folosi astfel in cazul scufundarilor cu si fara echipament. La capitolul ceasuri barbatesti rezistente la apa, cele cu 20 ATM sunt cele mai rezistente si pot fi purtate in timpul practicarii diverselor sporturi acvatice. Este ideal pentru barbatul modern, care isi doreste sa faca miscare. De cele mai multe ori, vine insotit de un design casual, realizat din materiale rezistente la lovituri/ socuri, astfel ca poate fi asociat si cu alte tipuri de sporturi.

ceasuri rezistente la apa 200 m

VEZI DETALII IN MAGAZIN

Indiferent de gradul de rezistenta la apa a unui ceas, este esential sa nu activati coroanele in momentul in care dispozitivul intra in contact cu apa.

Rezistenta la apa a ceasurilor scade odata cu vechimea produsului. De aceea, este indicat sa verificati gradul de etanseitate a accesoriului in fiecare an, pentru a va asigura ca totul este in regula.

1 Comment
  1. Buna, mi-am achizitionat recent un ceas „Marathon” cu W.R. de 5 atm. Îl pot folosi la bazin? Eu am miopie si nu vad la ceasul de pe peretele sălii asa că am nevoie de un ceas. Pot înota cu el sau ar trebui să-l las jos? Mersi