Cum arata o tinuta hipster style pentru femei?

Hipsterii sunt o subcultura, iar de cele mai multe ori stilul este asociat cu indie, alternative, folk, chill si alte genuri muzicale, dar termenul nu se rezuma doar la aria muzicala, ci cam la tot ce tine de un individ, de la modul de viata, pana la modul cum arata. Etimologic vorbind, prin anii ’30, hipsteri erau doar cei interesati sau care cunoasteau muzica jazz. Totodata, cuvantul era folosit si pentru a descrie un dansator.

În 1957, Norman Mailer a publicat „The White Negro: Reflectations Superficial on the Hipster”, un eseu despre adoptarea culturii negre de catre oamenii albi. Nu se stie daca popularitatea acestei piese a schimbat sensul cuvântului, dar, cu siguranta, din acel moment, cuvantul „hipster” începe să fie folosit considerabil mai des. Unii au speculat că hipster s-a transformat pe parcursul anilor 1950 și 1960 in hippie.

Odata cu secolul al XXI-lea, hipsteri devin o anumita categorie de tineri adulti care locuiesc in mediul urban, ies la party-uri underground si se imbraca intr-un anumit fel. Termenul se refera, indeosebi, la moda si tot ce tine de fashion. Hipster style-ul iese din zona de mainstream sau din zona de cum se imbraca vedetele.

In general, nu exista un dress code prestabilit, hipsteri sunt aceia care combina culori, brand-uri, articole vestimentare, accesorii s.a.m.d. Nu exista o teorie care sa delimiteze o vestimentatie „hipstereasca” de una normala, dar, cu toate acestea, se poate spune ca este o combinatie intre minimalism si hippie.

Sosete colorate pentru un hipster style perfect

Tinuta incepe odata cu sosetele colorate, important este sa nu fie de o singura culoare. Acestea trebuie sa fie vii, cu print-uri colorate, cu animale sau pattern-uri cat mai diverse. Totusi, o tinuta de hipsteri poate sa fie conceputa si fara sosete colorate, a fi hipster este mai mult un stil de viata care unora li se potriveste, altora nu.

hipsteri

VEZI DETALII IN MAGAZIN

Pantaloni pentru hipster style

Asa cum am spus, a fi un adevarat hipster nu inseamna ca trebuie sa achizitionezi hainele de pe manechin, ci din contra, trebuie sa combini tu fiecare articol vestimentar cu un altul. Acesti pantaloni din viscoza, de culoarea gri inchis melange si care sunt capri ca lungime sunt potriviti tinutei in ansamblu.

hipsteri

VEZI DETALII IN MAGAZIN

Un tricou pentru hipster style

Poate parea ciudat, dar hipster style-ul include o categorie de oameni nonconformisti si neconventionali, acest tricou barbatesc poate fi purtat fara probleme si de fete. Este un tricou simplu pe care este brodat numele brand-ului. Tricoul este alb, dar, totusi, va iesi in evidenta datorita brand-ului scris mic pe mijlocul tricoului si pentru ca va fi pus in valoare de sosetele colorate de mai sus.

hipsteri

VEZI DETALII IN MAGAZIN

Lenjerie intima hipstereasca

Pentru ca vei purta un tricou alb, cel putin in contextul acestei tinute, este potrivit un sutien din dantela. Acesta se incadreaza unui hipster style pentru ca se va observa foarte putin, dar tinutei per ansamblu va acorda o nota de glamour hipstereasca si cool. De asemenea, ar merge si un sutien rosu, burgundy, coral sau orice alta culore.

hipsteri

VEZI DETALII IN MAGAZIN

Bluza pe deasupra pentru un hipster style complet

Toata tinuta va miza pe print-ul de la sosetele amuzante si de la bluza Adidas de mai jos. In rest, toate accesoriile vor fi uni si destul de simple. Se pot combina culori si print-uri mult mai indraznete. Bluza de mai jos Adidas se potriveste tinutei, numele brand-ului se pierde in print-ul cu mandale al bluzei, fiind o bluza perfecta pentru o tinuta de hipsteri.

hipsteri

VEZI DETALII IN MAGAZIN

Shoes = hipster style

Un lucru esential in tinuta unui hipster este incaltamintea. In general, un hipster adevarat are o colectie intreaga de shoes de toate culorile, modelele si brand-urile. Cam orice tip de shoes se potrivesc, in afara de cei care au aripi sau ursuleti sau cozi dubioase. Acest tip de shoes sunt potriviti pentru alt stil.  Burgundy a fost, este si va ramane o culoare apreciata, poate la fel de apreciata si purtata ca brand-ul Vans.

hipsteri

VEZI DETALII IN MAGAZIN

„Geanta” pentru un look de hipster style

Ultimul lucru, dar nu cel din urma, este ghiozdanul sau borseta, accesoriul care iti va tine lucrurile in siguranta, precum portofelul, telefonul s.a.m.d. De asemenea, poate fi asortata tinutei si o geanta din panza, depinde ce vrei sa cari cu tine in borseta/ghiozdan/geanta.

Ghiozdanul verde de mai jos se potriveste tinutei, bineinteles, poti opta si pentru alte culori, nu neparat verde.

hipsteri VEZI DETALII IN MAGAZIN