Topul celor mai recomandate restaurante de lux din Bucuresti

Fie ca esti locuitor al capitalei, fie ca faci o vizita in orasul cu renume de Mic Paris, trebuie sa te bucuri si sa profiti de oportunitatile pe care le aduce acest loc.

Despre viata atat de activa din punct de vedere cultural, social sau in ceea ce priveste viata de noapte s-a tot scris si s-au tot auzit povesti si impresii. Agitatia si vibratia unei capitale cu o istorie vasta, si-a lasat amprenta asupra felului in care acest oras te poate surprinde, iar cand vine vorba de arta culinara, pregateste-te pentru cele mai luxoase si interesante oferte.

Astfel, am alcatuit o lista a celor mai recomandate si testate cinci restaurante de lux din Bucuresti, care iti vor oferi o experienta incantatoare atat in ceea ce priveste meniul, cat si ambianta rafinata in care isi primesc oaspetii:

The Artist

O escapada culinara pentru timpul liber, care merita investitia. Cu un ambient modern si dinamic, localul ofera un meniu de degustare pe care trebuie sa il incerci.

Tematica decorului se inspira din ceea ce desavarseste lumea unui artist contemporan, iar meniul propune o cina cu incarcatura emotionala si cu o vibratie aparte, fiecare element fiind pregatit intr-o maniera inovativa si gustoasa.

Prime Steaks & Seafood

Daca nu ai aflat inca, Hotelul Radison gazduieste unul dintre cele mai luxoase restaurante din Bucuresti. Meniul aparent simplu invita oaspetii sa incerce o mancare servita astfel incat sa incante si cele mai sofisticate si pretentioase papile gustative. Vedete culinara a acestui loc este file-ul Irish Hereford Prime, clasificat de catre critici ca fiind cel mai savuros si bun steak din intreaga lume.

Iar, pentru a fi si mai convingatori, iti prezentam localul ca pe un restaurante de lux contemporan cu elemente de mobilier stilizate pentru un nivel estetic inalt.

Modigliani

Un alt hotel renumit, de data aceasta unul care a devenit punct de reper in arhitectura orasului, anume Intercontinental, isi invita oaspetii intr-un restaurant de lux cu tematica italieneasca. Recomandarea celor care au trecut deja pragul acestui loc sofisticat este varietatea de fripturi din carne de vita si oaie argentiniana, care concureaza cu cele mai fine mancaruri din capitala.

Amenajarea se ridica la nivelul unui restaurant luxos din Bucuresti, cu un design interior ce poarta o amprenta simplista, cu elemente de decor minimaliste. Un loc care iti inspira nu doar profesionalism, cu si o foarte dezvoltata atentie la detalii.

L’ Atelier

Putini stiu ca mancarea frantuzeasca este servita ca la ea acasa si in Bucuresti, intr-un restaurant de lux cu pretentii fine. Intr-un spatiu modern, cu valente boeme, se serveste un meniu in care piureul de trufe si friptura de vita Black Angus in sos Cabernet sunt apreciate prin pregatire la adevarata lor valoare.

Eleganta tipic frantuzeasca pe care o denota localul este completata de profesionalismul servirii si de exigenta bucatarilor sefi in prepararea unor bucate cu adevarat rafinate.

Roberto’s

Incheiem lista cu un alt restaurant de lux din Bucuresti care se inscrie in categoria meniurilor cu specific italienesc. Aflat in interiorul Hotelului Hilton, seful bucatar de aici se intrece pe sine in creearea unui meniu mereu reinventat. Recomandarea noastra este in totalitate in favoarea brunchului, care poate fi servit intre orele 14:00 si 16:00 in fiecare duminica.

Jocul culinar se extinde la un alt nivel sub directia lui sef Marco Magro, iar ambianta moderna mizeaza pe pregnanta unor detalii creative in mijlocul unui decor simplist.

Asadar, te invitam intr-o calatorie culinara in cele mai luxoase restaurante din Bucuresti si sa impartasesti cu noi experienta unei aventuri pline de savoare.