#TuristinRomania. Vulcanii noroiosi

Avem o tara frumoasa, dar nu stim sa facem turism.

De ce alegem sa ne petrecem vacantele peste hotare? De ce nu profitam de frumusetile tarii noastre? Stim noi oare cu adevarat ce are tara asta de oferit?

Ne place sa investim sume exorbitante pentru vacante exotice, departe de Romania, sa cunoastem traditiile si obiceiurile locale. Nu cunoastem insa propriile traditii.

Stiati ,de exemplu, ca fenomenul de vulcan noroios este foarte rar in Europa? In Romania, la Paclele Mari, Berca, judetul Buzau se afla unul dintre cele mai cunoscute fenomene naturale, Vulcanii noroiosi.

Ce sunt vulcanii noroiosi?

Sunt vulcani in miniatura, ridicaturi ale pamantului, sub forma de palnie, care emana gaze. Aceste gaze imping continuu la suprafata noroiul argilos, care odata iesit se depune, formand o priveliste cu totul speciala. Vulcanii capata forme si marimi diverse si ofera vizitatorului impresia ca noroiul clocoteste.

De ce sunt vulcanii noroiosi atat de speciali?

Ei formeaza un peisaj cu adevarat selenar, care este dat in special de lipsa vegetatiei, iar formele diverse fac deliciul oricarui vizitator. Unii vulcani au suprafete plane, altii se inalta sau se rotunjesc, unii emana mai multe gaze, altii mai putine, unii sunt mai mici, altii mai mari.

Ce trebuie sa stii atunci cand mergi la Vulcanii noroiosi?

Poti ajunge la Vulcani cu masina, din DN10, prin satul Satuc din comuna Berca, judetul Buzau. Odata ajunsa acolo, trebuie sa tii seama de faptul ca in zona vulcanilor nu se fumeaza, din cauza gazelor emanate de acestia. Totodata, nu te speria de mirosul gazelor impinse la suprafata de vulcani. Ele nu va afecteaza sanatatea.

Ce spui? Eu zic sa incepi sa dai o sansa Romaniei! Vei fii surprinsa de cat de multe are de oferit.